Jonkheer van Tets - piros ribizli

Nagyon korai érésű, általában június vége felé teljes érésben van.
Friss fogyasztásra, mélyhűtésre és feldolgozásra egyaránt javasolható.
Bogyói nagyméretűek, középpirosak, gömbölyűek, lazán állnak a fürtön. íze kellemesen savas és zamatos. Bokra erős növekedésű. Nagyon bőtermő.
Bogyója erősen tapad a fürthöz, éretten sem pereg. Öntözetlen körülmények között is kiegyenlítetten és jól terem.
Rendszeres ritkító-felújító metszést igényel, hogy a fürtök elaprózódását elkerüljük.

Helyét a kertben lehetőleg napos, szellős helyen válasszuk ki.
A ribiszkének a középkötött vagy kissé laza, gyengén savanyú és tápanyagban gazdag talaj felel meg.
A növények 10 cm-rel mélyebbre kerüljenek a talajba, mint a faiskolában voltak.
Tőtávolság bokornál 1,2-1,5 m, magastörzsű növénynél 1 m.

Alkategória: 
Ribiszke