Kertészeti árudánkban csak egészséges szabadgyökerű oltványokat árusítunk.

Lerakatunk címe: Csillaghegyi Díszfaiskolai Áruda. Budapest, III. ker. Batthyány utca 3.  

Honlap: www.disznovenykerteszet.hu

Email: info@disznovenykerteszet.hu.

Sárga húsú fajták:

Royal pride őszibarack
újdonság!!
szabadgyökeres: 3500Ft/db



érése: augusztus vége, a Redhaven után 28 nappal.
termése: nagy szemű, fedőszine 70 % ban piros, alig molyhos.
húsa: sárga, tömött, bőlevű, zamatos.édes-savas,magvaváló

Royal Time őszibarack
újdonság!!!
szabadgyökeres: 2900 fT/DB




érése: korai , júlisus 14-24
termése: nagy szemű, gömböjű majdnem teljesen piros fedőszin borítja, héja alig molyhos.195 gramm
húsa: sárga, leves, finom ízű, magvaválló



  Ufo 3laposbarack
újdonság!!!
szabadgyökeres:3200 ft/db




érése: június vége, korai
termése: lapos (pogácsabarack) 115 grammos, közepesen nagy szemű,
húsa: fehér, kemény, lédús, jól bírja a szállítást! nagyon finom édes, kevésbé savas, magvaváll

Royal lee őszibarack:

újdonság!
szabadgyökeres:  2900 fT/DB

sárga húsú őszibarack
Érése:július vége-augusztus közepe
termése: nagy, 100% ban piros! kevés savval rendelkezik, finom édes ízű 190 grammos

Redhaven őszibarack 
szabadgyökeres: 2000 Ft/db
szabadgyökeres Gf677 alanyon: 2500 ft/db

 

Július közepén érik. Hússzín: sárga
Gyümölcsnagyság: nagy - 130 g. átlagsúlyú
Magvaváló, zamatos, élénksárga színű.
Érési idejében a legjobb tulajdonságokkal rendelkező fajta.

Rendszeres és bő terméshozás, jó alkalmazkodó képesség jellemzi.

A téli lehűlésekkel szemben ellenálló.


dixired őszibarack
konténeres: 3500 Ft/db


érése: július közepe
termése : 110 grammos, közepesen nagy-nagy szemű, molyhos, pirosas szinű, kiválló izű sárga húsú fajta, maghoz kötött.

 Suncrest őszibarack
szabadgyökeres: alany(vadőszi) 2000 Ft/db

 


 

Érési ideje: 18 nappal a Redhaven után augusztus közepén van. Érési idejében a legjobb tulajdonságokkal rendelkező fajta. Friss fogyasztásra és befőtt készítésre is alkalmas.

Gyümölcse: nagyméretű 130 gr tömegű, lapított gömb alakú. Felülete gyenén szőrözött, sárga alapszínét 60-80%-ban bordó-piros bemosott fedőszín borítja. Húsa sága, a magkörül pirosra színeződik, szilárd állományú, harmonikus, kiváló ízű, bőlevű.

Fája:  középerős növekedésű, rendszeresen termő, lisztharmatra kevésbé érzékeny fajta.

Early Redhaven őszibarack




konténeres: 3500 ft/db

H. P. Montgomery Palisadéban a 'Redhaven' rügymutációjaként találta. 1961-től kezdve terjed a termesztésben.
A 'Redhaven' előtt 12-14 nappal érik.
Gyümölcse közepes méretű, 130 g tömegű. Alakja kissé megnyúlt. Az érés utolsó napjaiban a gyümölcs gyorsan gyarapszik és gömbölyödik. Felülete közepesen molyhos. Narancssárga alapszínen 50-80%-os borítottságban csíkozott, bemosott piros fedőszín alakul ki. Húsa sárga, közepesen kemény, ami közepes- jó szállíthatóságát biztosítja. Kevésbé savas, inkább édes, jóízű fajta. Magja közepes méretű, kissé megnyúlt, a hústól félig vállik el, maghasadás ritkán fordul elő.
Rendszeres és bő termőképessége, jó áruértéke alapján a 'Dixired helyettesítésére javasolják.
Túlkötődésre hajlamos, ritkítani kell. Lisztharmatra kevésbé fogékony.


Mariska őszibarack

szabadgyökeres: 2000Ft/db

 Szabályos gömb alakú, középnagy méretű, világos zöldesfehér színű, középső részen kárminpiros. Bőtermő, fehér húsú, félmagvaváló, július közepétől szedhető. Fája erős növeke-désű. Gombás betegségekkel szemben kevésbé érzékeny.

 

Champion őszibarack

I.G. Hubbard állította elő az USA-ban, az 'Oldmixon Free' és az 'Early York' keresztezésével a XIX. század végén.
Érése a 'Redhaven után 22 nappal.
Gyümölcse nagy, szabályos gömb alakú, bibepontja kiemelkedik. Héja durván molyhos, világoszöld vagy éretten sárgásfehér alapszínű, amelyet kis felületen bemosott, kárminpiros fedőszín borít. Húsa fehér, lédús, magvaváló, kiváló ízű.
Fája nagyon erős növekedésű felfelé álló koronát nevel. Levélmirigyei kerülékesek. Virágai harang alakúak, korán nyílnak.
Későn termőre forduló, de az országban mindenütt biztonságosan termeszthető, rendszeresen és bőven termő fajta. Nagyon finom ízű gyümölcse friss fogyasztásra és gyümölcslé gyártásra is kiválóan alkalmas.
szabadgyökeres: 2000 Ft/db


 

Nektár H. őszibarack



szabadgyökeres: 2000Ft/db

Horn E. a kamaraerdei törzsgyümölcsösben emelte ki.Valószímnű, hogy megegyezik az amerikai 'Nectar' fajtával. Forgalomba hozatala 1965 óta engedélyezett.
Érése 5 nappal követi a 'Redhaven'-t.
Gyümölcse nagy, kissé lapított gömb alakú. Héja erősen molyhos, sárgásfehér alapszínen a felület nagy részére kiterjedő sötét rózsaszín fedőszín alakul ki. Húsa fehér, magvaváló, kiváló, harmonikus ízű. Jól szállítható.
Fája erős növekedésű. Levélmirigyei vese alakúak. Virágai harang alakúak.
Termőképessége igen jónak bizonyult.
Jó fagytűrő- és alkalmazkodóképességgel rendelkezik.
Nagy termőképessége és tetszetős, méretes gyümölcse értékes fajtává teszi.


Ford őszibarack
szabadgyökeres: 2000 Ft/db


 Középnagy, erősen molyhos. Színe zöldessárga, piros bemosottsággal. Húsa zöldesfehér, félig magvaváló. Bőtermő. Fája erős növekedésű. Lehüléseket jól tűriGombás betegségekkel szemben toleráns. Házikertekbe ajánlott.

 

Flavortop nektarin
szabadgyökeres: 2000 Ft/db

J.H. Weinberger Fresno-ban (Kalifornia, USA) a 'Fairtime' szabad megporzású magoncaként állította elő. 1969-től kezdve terjed.
Érése a 'Redhaven' után 16 nappal kezdődik.
Gyümölcseinek átlagtömege 140 g, alakjuk gömbölyű, csúcsa besüllyedt. Sárga alapszínén 80-90%-os arányban fénylő kárminpiros, bemosott fedőszín alakul ki. Húsa sárga a mag körül kissé pirosas, kemény, magvaváló, kiváló ízű. Az áruvá készítést és a szállítást jól tűri. Magja közepes vagy nagyméretű, gömbölyű.
Fája középerős növekedésű. Hidegigénye alacsony. Levélmirigyei vese alakúak. Virágai rózsa alakúak, korán nyílnak.
bőtermő, kiváló áruértékkel rendelkező fajta, de termeszthetőségét hazánkban a téli lehűlésekkel szembeni érzékenysége korlátozza. A lisztharmatra közepesen fogékony.

 



 

 

Springtime őszibarack 
kontéreres: 3500 Ft/db

Június végén érő korai fehér húsú őszibarack.

Gyümölcse: kicsi 65-80 gr-os, felülete gyengén molyhos, alapszíne zöldes-fehér, bemosott, vagy csíkozott, kárminpiros fedőszínnel 60-80%-ban borított. Húsa fehér, a héj alatt pirosan erezett, közepesen szilárd, duránci, bőlevű, nagyon édes és leveses!!

Fája: erős növekedésű, jó termőképességű fajta.

 

Remény ( lapos barack)
szabadgyökeres:2000 Ft/db

Gyümölcse lapított, kör alakú, közepes méretű, enyhén szőrős. Húsa fehér, a mag körül kissé piros, magvaváló, jellegzetes zamatos ízű, különlegesség.

Érési időszak: Július vége.

Andosa
SZABADGYÖKERES:  2000 Ft/db

sárgahusú kopasz őszibarack (Nektarin)

Gyümölcse középnagy, megnyúlt gömb alakú. Felülete sárga alapon 80-90%-ban élénkpirossal fedett. Húsa sárga, kemény, félig magvaváló.

Fájára erős növekedés jellemző.Érési idejében a legjobb fajta!!

Érési idő: AUGUSZTUS KÖZEPE


Caldesi 2000  sárgahusú kopasz barack (nektarin)
konténeres: 3500 Ft/db

V. Ossani Faenza-ban (Olaszország ) az 'Androsa' és a 'Snow Queen' keresztezéséval állította elő. 1987 óta terjed a termesztésben.
Érése 8 nappal előzi a 'Redhaven'-t.
Gyümölcse középnagy, megnyúlt, asszimetrikus. Felülete zöldesfehér alapon 90%-ban fényes pirossal fedett. Húsa kemény, lédús, fehér, de gyakori a piros elszíneződés. Íze jó, a fehérhúsú őszibarackokéhoz hasonló, félig magvaváló, magja középnagy. Jól tűri az áruvá készítést, a szállítást és a tárolást.
Fáját erős feltörő növekedés jellemzi. Levélmirigyei vese alakúak. Virágai harang alakúak, középkorán nyílnak.
termőképessége nagy, terméshozása csak az optimális termőhelyeken biztonságos. A lehűlésekkel szemben közepesen ellenálló. A tafriás levélfodrosodásra érzékeny. A sarka vírus tünetei nagymértékben rontják a gyümölcsök értékét.



Michelini őszibarack:
szabadgyökeres: 2000 ft/db

Érése: szeptember eleje (kései)
termése: nagy vagy igen nagy, molyhos, csíkozott, mutatós
húsa: fehér, bőlevű, édes, fűszeres zamatú, nagyon finom.





Red june nektarin

szabadgyökeres: 2000 ft/db
érése: már június közepén érik, korai
termése: 70 grammos, közepesen kicsi,pirosra szineződik, kopaszbarack.
húsa: sárga, édes-savas zamatos, és lédús, magvaváló
öntermékeny



Icrocio Pieri őszibarack
szabadgyökeres: 2000 ft/db
érése: augusztus közepe
termése: középnagy 120 grammos, molyhos
húsa: fehér húsú, lédús, kellemes édes-savas, magvaváló.
bőtermő



Snow Qween nektarin:
szabadgyökeres: 2000 ft/db
érése: július 17-25 között érik
termése: nagy, mutatós, intenzív vörös fedőszin borítja.
ritkítást igényel
húsa: fehér, bőlevű, nagyon finom édes-savas, közepesen kemény, magvaváló
Téli lehülésekre, és tavaszi fagyokra érzékeny lehet, védett helyre ültessük.


Alitop nektarin (Újdonság)
szabadgyökeres: 3900 ft/db ( alany: GF677)
érése: a Redhaven után 2 nappal
termése: nagy v igen nagy szemű, 80 %-ban bordóval mosott fedőszín borítja
húsa: sárga, kemény , jól szállítható, finom édes!


Cresthaven őszibarack:
szabadgyökeres: 2000 ft/db

érése: augusztus vége-szeptember eleje
termése: nagy, 50-60 %-ban bordó szín borítja, alig molyhos
húsa: sárga, mag körül vörös, szilárd állományú.
közepes terméshozam jellemzi.
,

Fayette őszibararack:
szabadgyökeres: 2000 ft/db

érése: kései, szeptember eleje
termése: nagy szemű, nagyrészt piros fedőszin borítja, mutatós
húsa: sárga, mag körül piros, magvaváló, aromás, jó ízű!
szállítást jól tűri! bőtermő



Aranycsillag őszibarack:
szabadgyökeres: 2000 ft/db
érése: korai: június vége-július eleje
termése: középnagy, molyhos, csíkozott
húsa: sárga, bőlevű, édes-savas zamatos
könnyen puhul
bőtermő, nagy fát nevel





 

vissza